Pracujeme aj po prijatí mimoriadnych vládnych opatrení týkajúcich sa koronavírusu

Úrad verejného zdravotníctva SR v nedeľu 15.3.2020 nariadil s účinnosťou od pondelka 16.3.2020 ako preventívne opatrenia proti ochoreniu COVID-19 (koronavírus) zatvorenie takmer všetkých maloobchodných prevádzok, vrátane prevádzok poskytujúcich služby. Toto opatrenie sa okrem iného netýka prevádzok potravín, lekární, drogérii, internetových obchodov (eshopov) a donáškových služieb. Kompletné opatrenie nájdete TU.

S ohľadom na vyššie uvedené sú počnúc od 16.3.2020 zatvorené naše "kamenné" prevádzky v Košiciach, Bratislave a Žiline.

Opatrenie sa však netýka akýchkoľvek online objednávok zadaných cez náš web sroonline.sk a objednávky budú aj okamžite vybavované. Klientom sme k dispozícii v štandardných prevádzkových časoch cez pracovné dni od 8:00 do 16:00 telefonicky, prípadne emailom alebo cez LiveChat na našom webe.

Založenie s.r.o. online

Založiť s.r.o. viete takmer kompletne online cez náš web. Na podpis zakladateľských dokumentov je však potrebné úradné overenie podpisu. Úradné overenie podpisu je možné nahradiť elektronickým podpisom cez občiansky preukaz s čipom. Dokumenty je možné podpísať elektronicky napr. cez portál zep.disig.sk. Elektronicky podpísané zakladateľské dokumenty akceptuje väčšina registrových súdov, okrem Okresného súdu Košice I (prislušný pre celý Košický kraj).

Založenie živnosti online

Otvoriť živnosť online cez náš web je mimoriadne jednoduché. Nemusíte chodiť na žiadne úrady, všetko vybavíte z pohodlia svojej obývačky cez počítač. Nemusíte mať ani elektronický občiansky preukaz. Po zadaní online objednávky na našom webe vám portál automaticky zašle na email dokumenty na podpis. Podpis nemusí byť úradne overený. Dokumenty stačí podpísať u vás doma, naskenovať a poslať na náš email naspäť.

Virtuálne sídlo a trvalý pobyt

Nové objednávky na virtuálne sídlo/trvalý pobyt vieme spracovať a službu aj aktivovať. Osobné preberanie pošty v našej kancelárii je však počnúc od 16.3.2020 z dôvodu preventívnych opatrení voči ochoreniu COVID-19 (koronavírus) pozastavené na neurčito. Ako čiastočné opatrenie pre klientov môžeme zásielky bezplatne oskenovať a poslať emailom (bezplatné skenovanie platí počas zatvorených prevádzok). Preposielanie zásielok Slovenskou poštou je tiež dočasne pozastavené.

Náš autor: Tomáš Hôra

Náš autor: Tomáš Hôra

Advokát spolupracujúci s portálom SroOnline.sk. Venuje sa najmä právnemu poradenstvu pre podnikateľov. Špecializuje sa na právo obchodných spoločností, obchodné a pracovné právo. Vyštudoval právnickú fakultu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika. Počas štúdia získal prax aj v medzinárodnej advokátskej kancelárii, ktorú ďalej prehlboval aj po štúdiu, keď pôsobil v jednej z významných slovenských advokátskych kancelárii. Následne sa osamostatnil a založil si vlastnú advokátsku kanceláriu. Advokátske skúšky ako jeden z mála absolvoval s vyznamenaním.